Famílies

La visita guiada al castell de Montsoriu és especialment recomanable per a famílies amb nens i nenes a partir de cinc anys. El trajecte de 2,8 km des de l’aparcament fins a la porta del castell és assequible per a totes les edats. La visita guiada permet, per una banda, conèixer la història de Montsoriu, la seva estructura militar i de palau i, per l’altra, inclou aspectes més atractius per als infants com l’explicació de les llegendes que envolten Montsoriu i el seu entorn.

Excursionistes

Situat al cim del turó del seu nom, el castell de Montsoriu pot ser punt de destí de diferents excursions originades en els entorns del monument. Podeu escollir la distància i dificultat del recorregut: des d’Arbúcies (2,5 h), des de Breda (1,5 h) o des de l’aparcament de coll de Castellar (30-40 min) podeu posar l’origen de la vostra sortida en uns camins que circulen pel Parc Natural del Montseny i on cada estació ofereix un atractiu especial. És molt recomanable fer la visita final al castell amb guia; si el grup ho permet (30 persones) podreu tenir el guia exclusiu per al vostre grup i interessants descomptes. Igualment, el castell és punt de pas de diferents itineraris i rutes ciclistes que recorren els boscos de la zona.

Visites escolars

Tresors, cavallers i bruixes... Un viatge a l’època medieval per descobrir el gran castell gòtic de Catalunya, ideal per a grups escolars de primària i secundària. Endinseu-vos en el món medieval a través del castell de Montsoriu, la imponent fortalesa que els poderosos vescomtes de Cabrera tenien als peus del Montseny. La visita als tres recintes del castell i a les sales dedicades a l'època medieval del Museu Etnològic del Montseny us aproparà a una època històrica que de ben segur us captivarà

El gran castell del Montseny

Montsoriu està ubicat a les portes del Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera, i per això la seva visita també permet una itinerari previ per un bosc clàssic de la zona, que és el que acompanya el camí d’accés al recinte des de l’aparcament de coll de Castellar. Diverses espècies vegetals acompanyen els trajectes amb imponents alzines i arboços que s’alternen amb els suros, l’arbre predominant al turó.

Catalunya al segle XIV

La visita a Montsoriu transporta el visitant en un recorregut per una fortalesa medieval clàssica de la Mediterrània i en aquest cas ho fa passejant pel gran castell gòtic que es conserva a Catalunya. Montsoriu manté la mateixa estructura i bona part de les estances i detalls originals del gran castell que va ampliar i reformar el 1350 el vescomte Bernat II de Cabrera, per la qual cosa la visita al castell –recomanem que es faci guiada per tenir molta més informació sobre els aspectes històrics– és una lliçó viva de com era la vida (militar i civil) en una de les fortaleses més imponents de la Corona d’Aragó.

Compra ja les entrades

En pocs passos pots reservar les entrades, evitar cues i et reservarem el dia que vinguis per a la visita guiada.