Consell Comarcal de la Selva

Actual propietari del castell

El castell en l’actualitat és propietat del Consell Comarcal de la Selva, mercès a la cessió del Sr. Josep Maria de Ribot, darrer propietari del castell, cessió que es signà davant el conseller de Cultura de la Generalitat Joan M. Pujals, l’estiu de l’any 1998.

L’any 1997 s’havia constituït el Patronat per la Gestió, Conservació i Millora del Castell de Montsoriu, que és l’òrgan públic de gestió del monument. El Patronat està format pels ajuntaments d’Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu, l’Associació d’Amics del Castell de Montsoriu, l’antic propietari, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, vocals a títol personal, i el Consell Comarcal, que és qui presideix el Patronat i l’actual propietari.

Intervenen en la gestió del castell altres institucions que actuen de manera coordinada, sovint en el marc del Patronat del Castell de Montsoriu, com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Parc del Montseny, el Museu Etnològic del Montseny -que dirigeix els treballs científics-, el Consell de Joves d’Arbúcies i la Regidoria de Joventut d’Arbúcies -pel que fa als camps de treball-, així com el Museu d’Arqueologia de Catalunya, i el Servei d’Arqueologia, secció Girona pels treballs i excavacions arqueològiques.

Des de l’any 2011 el castell està obert al públic. Durant els primers mesos es va obrir només per a visites guiades durant el cap de setmana; el 2015 ja es va obrir per a visites lliures, un cop feta la nova senyalització del recinte. Durant el 2105, amb l’obertura del nou edifici de serveis també s’han ampliat els dies de visites amb la fita de poder obrir durant tot l’any per permetre admirar el que està considerat com el castell gòtic de Catalunya.

Veure'n més

imatge

Imatge corporativa

El Consell Comarcal de la Selva és l’actual propietari del monument arran de la cessió efectuada per la familia Ribot al 1998.

SONY DSC

Missió, visió i valors

El Castell de Montsoriu vol esdevenir un referent nacional i internacional entre els castells medievals tant per oferir una experiència atractiva al visitant com per explicar un moment cabdal de la història de Catalunya.

Nosaltres

Patronat del castell

El Consell Comarcal de la Selva, propietari del castell, els ajuntaments d’Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu així com altres institucions públiques i privades integren el Patronat per a la gestió i conservació del castell de Montsoriu.