El Patronat

Ens gestor del castell

El castell de Montsoriu és propietat del Consell Comarcal de la Selva, gràcies a la donació del Sr. Josep Maria de Ribot, darrer propietari del castell, cessió que se signà davant el conseller de Cultura de la Generalitat l’estiu de l’any 1998.
L’any 1997 s’havia format el Patronat per a la Gestió, Conservació i Millora del Castell de Montsoriu. El Patronat, que és, doncs, l’òrgan públic de gestió del monument, està format pels ajuntaments d’Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu, l’Associació d’Amics del Castell de Montsoriu, l’antic propietari, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, vocals a títol personal i el Consell Comarcal de la Selva, que és qui presideix el Patronat i l’actual propietari del castell.
Intervenen en el castell altres institucions que actuen coordinadament amb el Patronat i sota la seva supervisió: el Museu Etnològic del Montseny, que dirigeix els treballs científics; el Consell de Joves d’Arbúcies; la Regidoria de Joventut d’Arbúcies, i la Generalitat, pel que fa als camps de treball, així com el Museu d’Arqueologia de Catalunya, la secció de Girona del Servei d’Arqueologia i el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Veure'n més

imatge

Imatge corporativa

El Consell Comarcal de la Selva és l’actual propietari del monument arran de la cessió efectuada per la familia Ribot al 1998.

anivmontso125

Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva és l’actual propietari del monument arran de la cessió efectuada per la familia Ribot al 1998.

SONY DSC

Missió, visió i valors

El Castell de Montsoriu vol esdevenir un referent entre els castells medievals en explicar un moment cabdal de la història de Catalunya.