Recomanacions

Heu de tenir en compte

– Per fer visites guiades es recomana reservar dia i hora, per garantir que hi haurà plaça en el grup.

– Per a la visita lliure, sense guia, no cal fer reserva prèvia. Només cal tenir presents el calendari i horaris d’obertura i que la taquilla es tanca una hora abans del tancament del recinte al públic.

– En les condicions actuals el recinte no està habilitat per a les visites de persones amb mobilitat reduïda.

– L’aparcament està situat al peu del turó, al costat de la carretera a Fogueres de Montsoriu i cal caminar entre 30 i 40 minuts (2.800 m) fins a arribar al castell. Tingueu-ho present a l’hora de planificar la visita. Si és guiada, l’hora que demaneu serà aquella en què haureu de ser presents a la
porta de la recepció de visites, a dalt el castell.

– Per a persones amb dificultats de desplaçament es pot sol·licitar l’accés amb cotxe particular al recinte. Cal fer-ho com a mínim amb 48 hores d’antelació, justificant la petició a l’adreça electrònica info@montsoriu.cat.

– Els menors d’edat han d’anar sempre acompanyats d’adults que se’n facin responsables.

– Es recomana portar calçat còmode i esportiu o adequat per caminar. A més del trajecte des de l’aparcament cal tenir present que a l’interior del castell hi ha diverses escales que presenten dificultats per circular-hi.

– Recordeu que amb l’entrada tindreu accés lliure al Museu Etnològic del Montseny, la Gabella, d’Arbúcies. Conserveu-la per poder fer ús d’aquest avantatge.

– Recordem que no poden entrar gossos a l’interior del recinte; si voleu, podeu deixar el gos estacat a la porta del monument; si ho penseu fer així, porteu alguna corretja per poder-lo lligar.

– Excepte en els punts en què s’indiqui el contrari, no hi ha restriccions per fotografiar o filmar el recinte. No està autorirtzat el vol de drons per sobre el castell i els voltants.

– Ajudeu-nos a conservar el monument, i respecteu en tot moment les indicacions dels guies i vigilants del castell i els senyals de restricció de pas.

Veure'n més

montsoriuDSC_4710

#selfiemontsoriu

Montsoriu és present a les xarxes socials. Pengeu les vostres fotos, comentaris, impressions amb el hashtag #selfiemontsoriu a Facebook, Twitter i Instagram.

serveis2

Serveis

El castell ofereix en diverses sales exposicions fixes i itinerants sobre la història de Montsoriu. A la recepció trobareu el servei d’atenció al visitant, venta d’entrades, botiga amb marxandatge i productes propis, màquines de cafè, refrescs i snacks i serveis sanitaris.

SONY DSC

Itinerari

Podeu recórrer el castell de Montsoriu amb el suport de guies impreses en diferents idiomes. El recorregut segueix els 20 punts que es troben senyalitzats al llarg de tot l’itinerari.

memga_interior.0

Museu La Gabella

Amb l’entrada al castell de Montsoriu, els visitants tenen dret a visitar de manera gratuïta el Museu Etnològic del Montseny-La Gabella d’Arbúcies. El museu inclou una sala específica dedicada al castell amb mostres de les troballes arqueològiques i la vaixella de Montsoriu.

SONY DSC

Normativa

Consulteu la normativa general de la visita al castell.
Tambe hi trobareu les bases i els preus públics per al lloguer de sales del recinte.

Compra600x400

Reserva

Per garantir que disposareu de plaça per fer la visita guiada us recomanem que feu la reserva amb antelació. Aquí trobareu els dies i hores de visita disponibles.