El Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu destinaran tots els beneficis de les entrades del diumenge 19 de desembre a La Marató de TV3, segons han avançat fonts dels mateixos ens.

Amb el lema “El Castell de Montsoriu se suma a La Marató de TV3”, Encara no coneixes el castell gòtic de Catalunya? Gaudeix de @montsoriu i col·labora amb La Marató de TV3. T’hi esperem!, el Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell han donat el tret de sortida a aquesta campanya de suport a una de les iniciatives solidàries més importants del país.

Així, els beneficis de les entrades dels visitants de diumenge 19 de desembre del castell de Montsoriu es destinaran a La Marató. En aquest sentit, Garriga ha assegurat que s’espera que –si el bon temps continua- diumenge vinent el nombre de visitants sigui alt i que es pugui fer una bona recaptació per a aquesta causa solidària.

Enguany, La Marató està dedicada als problemes de salut mental, que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.

Depressió, ansietat, trastorn bipolar, esquizofrènia i altres psicosis, trastorns obsessius compulsius, trastorns del neurodesenvolupament (com el TDAH, el trastorn de l’espectre autista o els de l’aprenentatge), trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o addiccions. Aquests són, només, alguns dels problemes de salut mental que centraran la 30a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio del 19 de desembre.

En funció de les dades d’incidència i de prevalença recents, els experts coincideixen a assenyalar que una de cada quatre persones adultes tindrà un problema de salut mental en algun moment de la vida.

La recerca en l’àmbit de la salut mental que impulsaran els fons que es recaptin en La Marató 2021 estarà dirigida a la millora de la qualitat i de l’esperança de vida de les persones.

Prop de 800 visitants durant el Pont de la Puríssima

Les dades del castell de Montsoriu, tal com ha avançat el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, continuen creixent cada cap de setmana. En aquest sentit, Garriga ha destacat l’afluència de visitants que va rebre aquest monument durant el pont de la Puríssima, que va ser d’uns 800.

El castell de Montsoriu va romandre obert durant tots els dies del pont de la Puríssima, de les deu del matí a les cinc de la tarda. El dia de més afluència de visitants va ser el diumenge, dia 5 de desembre i el dilluns, dia 6 de desembre. En total, tal com ha destacat el mateix president del Patronat, del 2 al 12 de desembre varen visitar el castell un total de 780 persones provinents d’arreu del territori català. Les últimes dades destaquen l’increment de visitants de la mateixa comarca de la Selva, així com també del Maresme, Osona i el Vallès Occidental.