S’inicien les obres del nou edifici de serveis del castell de Montsoriu

Les obres del nou edifici d’atenció al públic i de serveis del castell de Montsoriu s’han iniciat aquest dilluns, 2 de novembre, i està previst que s’allarguin durant dos mesos. Aquest nou edifici, que s’ubicarà al recinte jussà del castell, substituirà l’actual caseta de venta d’entrades. Amb la posada en funcionament d’aquest nou equipament, el castell disposarà d’un espai d’uns 60 m2 que inclourà una recepció de visitants, uns lavabos, una petita botiga amb productes de marxandatge del castell i un espai de venta automàtica de productes d’alimentació. A més, aquest nou edifici disposarà també d’una petita coberta per als visitants.

montsoriu_xarxes

 

 

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Xavier Alsina SA per un import de 168.069 €, que provenen de diverses subvencions: 84.000 euros de fons europeus Feder; 52.000 € d’Abertis; 10.000 € de la Diputació de Girona i 24.000 € de la subvenció concedida per la Generalitat de Catalunya, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC). En el marc d’aquestes obres de l’edifici, també està previst que s’hi instal•lin diverses càmeres de seguretat que han de dotar a aquest monument arquitectònic i tot el seu entorn de major seguretat. En els darrers temps, el castell de Montsoriu havia estat objecte de diverses bretolades i, per això, des del mateix Patronat, s’ha cregut oportú incorporar-hi aquestes càmeres.

Un cop finalitzin aquestes obres a principis de l’any vinent, el castell iniciarà una nova campanya de comunicació que continuarà amb algunes de les iniciatives que s’han engegat aquest any i que es preveu que continuïn durant l’any vinent i permetin assolir un nou rècord de visitants. Així, tal com ha avançat la consellera de Cultura de l’ens comarcal i presidenta del Patronat del Castell, Raquel Reyner, “es preveu que l’any 2016 es pugui superar la xifra de 15.000 visitants”. En el marc de totes les accions que s’hi duran a terme l’any 2016 destaca, entre altres, un acte el mes de febrer coincidint amb el cinquè aniversari de l’obertura al públic, una nova campanya de difusió del castell, coincidint amb Setmana Santa i diverses activitats durant els mesos d’estiu que han de permetre posicionar Montsoriu com un dels monuments arquitectònics de referència al territori català.

Recent Posts

Leave a Comment